Designet er vigtigt – det er det indtryk, du skaber hos arbejdsgiver.

Opbygningen på mit eget CV er i et spændende visuelt design – ansøgning laver jeg i samme design – så der er en rød tråd – og så det vækker opsigt og tiltrækker sig arbejdsgivers opmærksomhed – på den måde er man som kandidat sikker på ikke bare at blive en i bunken, at blive glemt.

Visuelt lækkert signal til arbejdsgiver – gennemarbejdede værktøjer – gør stort indtryk!
Jeg opererer med mange forskellige designs/ laver dem grafisk efter ønsker og behov – og oplever, at arbejdsgiverne melder meget positivt tilbage på de professionelle værktøjer. Det er helt sikkert, at det har en betydning i rekrutteringsprocessen, at der leveres et lækkert materiale og at det er kommunikeret i et skarpt og interessant sprog.

Hvor finder jeg et egnet design?
Du kan lave dit eget CV i fx Canva, du kan også købe det på google – eller finde gratis templates. Etsy.com har mange flotte bud på CV´er fra forskellige grafikere. Og endelig har word også en række gode skabeloner, du kan benytte dig af. Vælg et design, der passer til din profil og din branche – er du fx jurist passer et kreativt design ikke ind – og omvendt, er du grafiker eller danser, så skal du nok ikke gå med det hele stramme klassiske design.

Seriøst portrætfoto – så arbejdsgiver kan se dig
Sørg for at du har et godt og professionelt, seriøst billede. Ikke noget feriefoto eller selfie. Et godt seriøst billede. Et der signalerer noget positivt, et der ligner dig. Et billede, der udstråler den fagprofil, du gerne vil give indtryk af at være.

Jobprofilen
Det første afsnit – er det primære hos mig – og det, der gør størst indtryk hos arbejdsgiverne. Det er ikke en opremsning af, hvem jeg er – men det afsnit, der beskriver mine ambitioner omkring min karriere og min fremtid, mine ønsker – og de kompetencer og ressourcer, der gør mig unik. Det der bidrager til, at jeg er en unik kandidat – og det, der skal plante det frø hos arbejdsgiver, at de ikke kan lade være med at kalde mig ind som kandidat. Det indtryk der gør, at de bare må have mig som en del af teamet. Det afsnit, der skærper den faglige interesse, gør arbejdsgivers nysgerrig tilpas stor nok til at ville ”se giraffen”.

Kernekompetencerne
Ydermere gør jeg meget ud af at fremhæve kernekompetencerne – så arbejdsgiver kan se selve match´et. I tilfælde, hvor du skal søge en specifik stilling, skal du naturligvis sørge for, at de kvalifikationer, arbejdsgiver efterspørger, går igen i dine kernekompetencer – så vil de hurtigt kunne se et godt match. Hvis du selvfølgelig vel og mærke har disse kvalifikationer.

Kronologisk karrierebeskrivelse med fremhævede resultater
I mit CV gør jeg meget ud af resultaterne hos hver enkelt arbejdsgiver, i hver enkelt stilling jeg har haft. Det gør jeg, fordi det er altafgørende, at du som kandidat sælger dig på dine resultater – holdt op imod, hvad der er vigtigt i forhold til den stilling – og hos den arbejdsgiver – du søger.

Uddannelse – fremhæv din viden
Sørg for at flot afsnit, hvor du fremhæver din uddannelse/ kurser og øvrige viden. Fremhæv det, du har fået med dig fra uddannelsen – det der var fokus på. Dine resultater. Arbejdsgiver skal nemt kunne orientere sig i, om de søger en profil med netop din baggrund.

Personlig profil
Lav et afsnit med dine personlige kvalifikationer – så arbejdsgiver også der kan se, om der er et match. Og så de lærer dig lidt bedre at kende.

Livserfaring
Slut af med et fint afsnit, hvor du fx kan redegøre for øvrig viden – fx via frivilligt arbejde, rejser og fritidsinteresser. Det kan være, du har lavet bestyrelsesarbejde eller socialt frivilligt arbejde – eller du har været spejder i 15 år – og opøvet en lang række kompetencer der. Det kan også være, at du har rejst meget rundt i Asien fx og lært at tale nye sprog og mødt en lang række kulturer. Det hele tæller. Hos mig er livserfaring et mere personligt afsnit, hvor du kan beskrive dig selv på et lidt dybere plan. Det skal ikke handle om, at du bruger tid på din familie og dine børn – eller går til gymnastik en gang om ugen – du skal gå mere i dybden, ind til kerne af, hvad der er dig – og hvad livet har givet dig med. Dine fritidsinteresser og din familie må gerne nævnes, men det skal du gøre kort under personlig profil.

Se side 1 af mit eget CV og få lidt fornyet inspiration:-)

 

Brug for et forløb?


 

Har du spørgsmål?

Har du husket at følge/ like dit daglige BOOST?